top of page

WESELA I PRZYJĘCIA​


Lubimy być z Wami w Waszym najważniejszym dniu, a także podczas innych ważnych okazji. Przygotowujemy przyjęcia zarówno w formie bufetu, jak i serwowane do stołu. Specjalizujemy się także w przepysznych deserach, a najbardziej lubimy robić torty. Mamy duże doświadczenie w przygotowywaniu także menu wegetariańskiego i wegańskiego. Każde przyjęcie traktujemy indywidualnie, więc przedstawione menu jest tylko jednym z kilkudziesięciu, jakie możemy

dla Was zrealizować.

Przykładowe menu przyjęcia dla 90 osób*

 

Dania serwowane 

Lekkie, orzeźwiające consomme pomidorowe z pomidorów malinowych

z oliwą lubczykową i kwiatami ziół

Włoska mozzarella podana na liściach młodych sałat z pieczonym żółtym burakiem,

marynowaną rzodkiewka oraz hand made pesto z liści rzodkiewki

Plastry pieczonej kaczki podane z aksamitnym puree ziemniaczanym,

żurawiną oraz grillowaną cykorią z miodem i orzechami 

Stek z bakłażana z wegańskim sosem pieczeniowym, ziemniaczki hasselback z rozmarynem i oliwą truflową, pieczone pomidorki cherry, grilowana rzymska sałata z cytryna

Bufet ciepły z daniami grillowanymi na miejscu

Grillowane zielone szparagi marynowane w cytrynie 

Filet z łososia z salsą kaparową

Marquezy cielęce z chutney’em figowym

Roślinne kiełbaski z salsą pomidorową

Ziemniaczki a'la gzik zapieczone z serem

Letnie warzywa w papilotach z bazylią 

Krewetki w papilotach z chorizo, ziemniakami, kukurydzą i ostrym olejem chili

 

Dodatki

Domowy ketchup z moreli 

Salsa pomidorowa z letnimi ziołami i szalotką 

Salsa z ananasa z jalapeno oraz kolendrą

Oliwa infuzowana skórką cytrynową, rozmarynem i chili

Letnie kiszone warzywa

Kosz pieczywa rzemieślniczego

Zimny bufet

Letnia sałata z grillowanymi morelami z lawendą, ogórkiem,

groszkiem cukrowymi i prażonymi migdałami

Selekcja tartinek słonych z pieczonymi warzywami i pastami:
-z bakłażana z miętą i granatem
-z zielonego groszku z pędami młodego groszu
-z humusu z marchewką 

-z figą i śmietankowym twarożkiem

 

Krewetki marynowane w tymianku i chilli z salsą z pomidora 

 

Nasturcje, kwiaty ogórecznika i liście letnich sałat z ziołami, malinami i dresingiem cytrynowym

Kolorowe letnie pomidory, burrata z szalotką, kaparami, oliwą bazyliową

Kremowy hummus z zatarem i prażoną cieciorką

Kwiaty cukinii z kozim serem i ziołami 

Deska zagrodowych polskich serów i wędlin z domowa konfiturą cebulową i piklami

 

Desery

Panna cotta rumiankowa z plastrem miodu i polnymi kwiatami

Mini tarty cytrynowe z bezą włoską i kandyzowaną limonką

Ciasto czekoladowe z wanilią i wiśniami

Mini ptysie z kremem waniliowym i letnimi owocami

Opcje dodatkowe 

 

Live cooking:

-kuchnia meksykańska 

-kuchnia azjatycka

-kuchnia włoska

-kuchnia polska 

 

Oyster bar

 

Grill

Torty

Tort to nie tylko wyczekiwany przez wszystkich deser, ale przede wszystkim bardzo ważny element prawie każdego przyjęcia. Dla nas tort to nie tylko smaki i zapachy, ale też niezwykła dekoracja, która tworzy charakter wydarzenia. Kwiaty, owoce, małe dzieła sztuki z papieru i najlepsze cukiernicze rzemiosło – to wszystko łączy się w naszych tortach. Każdy z nich jest inny. Przedstawiamy kilka z kilkuset tortów, które przygotowaliśmy do tej pory. 

Tort waniliowy z kremem śmietankowy, jeżynami i leśnymi owocami,

udekorowany ogrodowymi daliami i owocami

Tort czekoladowy z kremem z gorzkiej czekolady i rozmarynu, z wiśniami,

udekorowany gałązkami rozmarynu i figami

Tort waniliowy, z kremem jogurtowym z dodatkiem skórek cytrusów,

galaretką z czerwonych pomarańczy i prażonymi migdałami,

udekorowany letnimi kwiatami w kolorze białym, żółtym i pomarańczowym

Tort waniliowy, z kremem z orzechów laskowych, musem czekoladowy z praliną orzechową, udekorowany orzechami w karmelu i płatkami złota

*przykładowe menu pochodzi z wesela, które odbyło się w roku 2022

IMG_5149.jpg
IMG_2885_jpg.jpg
IMG_5072_jpg.jpg
IMG_5155_jpg.jpg
IMG_6735_jpg.jpg
IMG_6743_jpg.jpg
bottom of page