EVENTY FIRMOWE​

 

Prezentacja produktu dla szerokiego grona klientów, otwarcie butiku czy sklepu,

przerwa w konferencji, spotkanie wewnątrz firmy… Okazji jest wiele, a my mamy we wszystkich doświadczenie. Największy catering na event firmowy zorganizowaliśmy dla 650 osób. 

Przygotowujemy eventy w formie serwowanej, bufetów zimnych i ciepłych,

indywidualnie pakowanych zestawów lub pojedynczych dań.

Potrawy przyrządzamy z sezonowych produktów i dbamy, by były zarówno smaczne, jak i piękne.  

 

PRZYKŁADOWE MENU

Przykłady kilkudziesięciu z kilkuset różnych dań, które przygotowujemy

 

Przerwa kawowa

- chia kokosowa z musem mango i owocami

- chrupiące ciastka owsiane z żurawiną

- domowe drożdżówki z owocami i kruszonką

 

Śniadanie

Śniadania mogą być podane  w formie serwowanej, jako bufet,

albo pakowane w indywidualne zestawy.

 

-  bajgiel z pieczoną papryką, wędzoną szynką, groszkiem cukrowym i majonezem z kiszoną cytryną

- croissant z grillowaną cukinią, suszonymi pomidorami, marynowanym w oregano serem feta

i pastą z czarnych oliwek

- puszysty twarożek wiosenny z ogórkiem i rzodkiewką, grzanka razowa

- grillowane letnie warzywa z marynowaną fetą i miętą

- różowy hummus z buraka, pomarańczowy hummus z dyni piżmowej,

z dodatkiem świeżych warzyw i chrupkiego pieczywa

- jogurt naturalny, truskawki, maliny oraz domowa granola z bakaliami

- domowy chleb bananowy z kremem orzechowym

- brioszka zapiekana z musem migdałowo-pomarańczowym i wiśniami (bostock)

- orzeźwiająca lemoniada malinowa z wodą różaną

 

Lunch

Lunch firmowy w biurze, podczas videokonferencji, spotkanie z kontrahentem…

Przygotowujemy catering w formie różnorodnych bufetów oraz gotowych zestawów. 

 

W formie bufetu

- zielone curry na bazie mleka kokosowego z dynią, młodymi pieczarkami i pieczoną cukinią

podawane z ryżem jaśminowym, prażoną szalotką i kolendrą

- pieczony filet z łososia w sosie cytrynowym, ryż z zielonym groszkiem,

lekka sałata z ogórkiem i sezamem

- gulasz wołowy z tamaryndowcem, ziemniaki podpiekane
 z rozmarynem,

surówka z ogórka z sosem sojowym i sezamem 

- ciasto kokosowe z musem mango i marakują 

 

Lunch boxy

- kotleciki mielone z indyka z selerem naciowym, puree ziemniaczane ze szpinakiem,

koperkowa mizeria, pieczony pomidor malinowy

- letni gulasz z boczniaków z tymiankiem, puree ziemniaczane z selerem,

sałatka z pomidorów koktajlowych z octem balsamicznym

- chrupiące kotleciki z koziego sera, rukoli i buraków, kasza gryczana,

zielona sałata z malinowym sosem winegret

- domowy kisiel wiśniowy z bitą śmietaną

Popołudniowe spotkanie

Na zakończenie konferencji, na koktajl party, na netwoking po godzinach. 

- mieszanka prażonych orzechów z rozmarynem i chili

- mini satay z kurczaka w trawie cytrynowej, sos z fistaszków

- kremowy hummus z chrupiącą pitą i świeżymi warzywami

- feta zawinięta w grillowanym bakłażanie z miętą i syropem z granatu  

- chrupiące arancini z mozzarellą i szafranem 

- mini tarta z boczkiem, pietruszką i parmezan

- mini tarta z dynią piżmową, czarnymi oliwkami, ziemniakiem i rozmarynem

- bardzo czekoladowe ciasto z solonym karmelem

- beza z kremem malinowym, jagodami i jadalnymi kwiatami