top of page

 

EVENTY

 

Prezentacja produktu dla szerokiego grona klientów, otwarcie butiku czy sklepu,

przerwa w konferencji, spotkanie wewnątrz firmy… Okazji jest wiele, a my mamy we wszystkich doświadczenie. Największy catering na event firmowy zorganizowaliśmy dla 650 osób. 

Przygotowujemy eventy w formie serwowanej, bufetów zimnych i ciepłych,

indywidualnie pakowanych zestawów lub pojedynczych dań.

Potrawy przyrządzamy z sezonowych produktów i dbamy, by były zarówno smaczne, jak i piękne.  

 

PRZYKŁADOWE MENU

Przykłady kilkudziesięciu z kilkuset różnych dań, które przygotowujemy

Finger food

Na zakończenie konferencji, na koktajl party, na netwoking po godzinach. 

Grillowana polenta z tapenadą z czarnych oliwek, tymiankiem i suszonym pomidorkiem

  Śródziemnomorskie antipasti w drewnianym rożku:

grissini, dwa rodzaje serów, salami lub cotto, kiełbaska wędzona, zioła

Aromatyczne aranchini szafranowe z mozzarellą na salsie z pomidorów z bazylią 

Wytrawne eklerki z kremem z wędzonego łososia,

ręcznie robionym kolorowym wegańskim kawiorem i koperkiem 

Krewetki w chrupiącym zielonym ryżu z salsą mango z chili i kolendrą

 

Mini burgery z pulled pork w czarnych bułkach z domowym sosem BBQ, marynowaną cebulą i sałatą

Chrupiące mule w tempurze z relishem z jabłek i ogórka 

 

Bliny gryczane z kwaśną śmietaną, wędzonym łososiem i koperkiem

 

Kremowe, siekane krewetki podane z ogórkiem i wasabi na chrupiącej czarnej tapioce 

Bliny podane z labneh, zatarem i pieczonym pomidorkiem cherry

Świeże warzywa w papierze ryżowym z marynowanym mango, sosem i płatkami jadalnych kwiatów

Ptysie z kremem malinowych i świeżymi owocami 

Delikatny sernik-krem podany ze świeżymi owocami

 

Przerwa kawowa

Pudding ryżowy z karmelizowaną dynią i płatkami kokosa

Ciasto marchewkowe z imbirem i skórką z pomarańczy podane z kremem waniliowym

Domowe drożdżówki z owocami i kruszonką

 

Liście sałat z szarpaną mozzarellą, pomidorkami cherry i ziołowymi grzankami 

Mini quiche z porem i serem pleśniowym

Wytrawne bułeczki z szynką i serem cheddar

Śniadanie

Śniadania mogą być podane  w formie serwowanej, jako bufet,

albo pakowane w indywidualne zestawy.

 

Bajgiel z pieczoną papryką, wędzoną szynką, groszkiem cukrowym i majonezem z kiszoną cytryną

Croissant z grillowaną cukinią, suszonymi pomidorami, marynowanym w oregano serem feta

i pastą z czarnych oliwek

Puszysty twarożek wiosenny z ogórkiem i rzodkiewką, grzanka razowa

Grillowane letnie warzywa z marynowaną fetą i miętą

Różowy hummus z buraka, pomarańczowy hummus z dyni piżmowej,

z dodatkiem świeżych warzyw i chrupkiego pieczywa

Jogurt naturalny, truskawki, maliny oraz domowa granola z bakaliami

Domowy chleb bananowy z kremem orzechowym

Brioszka zapiekana z musem migdałowo-pomarańczowym i wiśniami (bostock)

Orzeźwiająca lemoniada malinowa z wodą różaną

 

Lunch

Lunch firmowy w biurze, podczas konferencji, spotkanie z kontrahentem…

Przygotowujemy catering w formie różnorodnych bufetów oraz gotowych zestawów. 

 

W formie bufetu

Aksamitny krem z zielonego groszku podany z prażonymi płatkami migdałów

Pieczone luzowane udka kurczaka marynowane w kiszonej cytrynie z tymiankiem

Grillowane, aromatyczne kofty wołowe z kuminem i kolendrą       

Steki z kalafiora z domowym pesto pietruszkowym i suszonym pomidorem oraz pestkami słonecznika

Zapiekane ziemniaki               

Grillowana cykoria z miodem i orzechami 

Zielona sałata z sosem na bazie melasy z granatu

Pieczone jabłka, morele i śliwki pod orzechową kruszonką z płatkami róży

Lunch boxy

Krem z pieczonych pomidorów z domowym pesto pietruszkowym

Klopsiki z indyka w sosie pieczarkowym z tymiankiem, kasza gryczana,

zielona sałata z ogórkiem kiszonym, szalotką i pomidorem   

Dynia piżmowa w panko, grillowana cykoria z miodem, kremowe puree ziemniaczane,

surówka z marchewki 

Tarta słona z łososiem wędzonym, groszkiem, koperkiem i pomidorkami cherry

podana z zieloną sałatą z lekkim sosem winegret 

Galaretka wiśniowa z limonką

ekler wytrawny  3.JPEG
IMG_1065.jpg
Gado Catering  131.JPEG
IMG_0071.jpg
bottom of page