
EVENTY
Prezentacja produktu dla szerokiego grona klientów, otwarcie butiku czy sklepu,
przerwa w konferencji, spotkanie wewnątrz firmy… Okazji jest wiele, a my mamy we wszystkich doświadczenie. Największy catering na event firmowy zorganizowaliśmy dla 650 osób.
Przygotowujemy eventy w formie serwowanej, bufetów zimnych i ciepłych,
indywidualnie pakowanych zestawów lub pojedynczych dań.
Potrawy przyrządzamy z sezonowych produktów i dbamy, by były zarówno smaczne, jak i piękne.
PRZYKŁADOWE MENU
Przykłady kilkudziesięciu z kilkuset różnych dań, które przygotowujemy
Finger food
Na zakończenie konferencji, na koktajl party, na netwoking po godzinach.
Żółta i zielona fasolka z kozim serem i szałwią na chrupiącej tartaletce
Tatar z melona i cukinii z włoskim pomidorem podany ze świeżą miętą i prażoną komosą ryżową
Aromatyczne aranchini szafranowe z mozzarellą na salsie z pomidorów z bazylią
Grillowany rostbef z rukolą, płatkami parmezanu i oliwą truflową
Krewetki w chrupiącym zielonym ryżu z salsą mango z chili i kolendrą
Mini burgery z pulled pork w czarnych bułkach z domowym sosem BBQ, marynowaną cebulą i sałatą
Chrupiące mule w tempurze z relishem z jabłek i ogórka
Grillowany soczysty arbuz z pesto ziołowym i świeżą kolendrą na razowej grzance
Kremowe, siekane krewetki podane z ogórkiem i wasabi na chrupiącej czarnej tapioce
Truflowa delikatna gratina z selera z kurkami i rozmarynem
Świeże warzywa w papierze ryżowym z marynowanym mango, sosem i płatkami jadalnych kwiatów
Czekoladowa perła z musem malinowym podana na czekoladowej “ziemi” z jadalnymi kwiatamiMus pina colada z carpaccio z ananasa, prażonym kokosem i jadalnymi kwiatami
Przerwa kawowa
Pudding ryżowy z karmelizowaną dynią i płatkami kokosa
Ciasto marchewkowe z imbirem i skórką z pomarańczy podane z kremem waniliowym
Domowe drożdżówki z owocami i kruszonką
Liście sałat z szarpaną mozzarellą, pomidorkami cherry i ziołowymi grzankami
Mini quiche z porem i serem pleśniowym
Wytrawne bułeczki z szynką i serem cheddar
Śniadanie
Śniadania mogą być podane w formie serwowanej, jako bufet,
albo pakowane w indywidualne zestawy.
Bajgiel z pieczoną papryką, wędzoną szynką, groszkiem cukrowym i majonezem z kiszoną cytryną
Croissant z grillowaną cukinią, suszonymi pomidorami, marynowanym w oregano serem feta
i pastą z czarnych oliwek
Puszysty twarożek wiosenny z ogórkiem i rzodkiewką, grzanka razowa
Grillowane letnie warzywa z marynowaną fetą i miętą
Różowy hummus z buraka, pomarańczowy hummus z dyni piżmowej,
z dodatkiem świeżych warzyw i chrupkiego pieczywa
Jogurt naturalny, truskawki, maliny oraz domowa granola z bakaliami
Domowy chleb bananowy z kremem orzechowym
Brioszka zapiekana z musem migdałowo-pomarańczowym i wiśniami (bostock)
Orzeźwiająca lemoniada malinowa z wodą różaną
Lunch
Lunch firmowy w biurze, podczas konferencji, spotkanie z kontrahentem…
Przygotowujemy catering w formie różnorodnych bufetów oraz gotowych zestawów.
W formie bufetu
Aksamitny krem z zielonego groszku podany z prażonymi płatkami migdałów
Delikatne luzowane udka z kurczaka (bez kości) marynowane w skórkach cytrusów i rozmarynie
Dorsz pieczony z boczniakami i jarmużem z dodatkiem migdałów
Aromatyczne ragu z sezonowych warzyw z serem bursztyn
Aksamitne puree ziemniaczane z musztardą francuską
Pieczone korzenne warzywa z oliwą ziołową i sola morską
Zielona sałata z sosem na bazie melasy z granatu
Szarlotka z cynamonową kruszonką i rodzynkami
Kremowy sernik z rabarbarem i ciasteczkiem imbirowym
Lunch boxy
Krem z pieczonych pomidorów z domowym pesto pietruszkowym
Klopsiki z indyka w sosie pieczarkowym z tymiankiem, kasza gryczana,
zielona sałata z ogórkiem kiszonym, szalotką i pomidorem
Dynia piżmowa w panko, grillowana cykoria z miodem, kremowe puree ziemniaczane,
surówka z marchewki
Tarta słona z łososiem wędzonym, groszkiem, koperkiem i pomidorkami cherry
podana z zieloną sałatą z lekkim sosem winegret
Miodowy sernik na zimno z miodowym chrupkiem i pyłkiem pszczelim



