WESELA I PRZYJĘCIA​

 

Lubimy być z Wami w Waszym najważniejszym dniu, a także podczas innych ważnych okazji. Przygotowujemy przyjęcia zarówno w formie bufetu, jak i serwowane do stołu. Specjalizujemy się także w przepysznych deserach, a najbardziej lubimy robić torty. Mamy duże doświadczenie w przygotowywaniu także menu wegetariańskiego i wegańskiego. Każde przyjęcie traktujemy indywidualnie.  

 

Przykładowe menu przyjęcia dla 60 osób*

 

Dania serwowane 

- krem z białych i zielonych szparagów z prażonymi migdałami i salsą verde

- policzek wołowy z sosem piwnym, kremowe puree chrzanowe z topinamburem i orzechem laskowym z oliwą szczypiorkową i kwiatami szczypiorku

 - ser hallumi z rusztu, mus z pieczonej marynowanej papryki, puree z sumakiem i zatarem,

lekka sałata z granatem i miętą

 

Bufet ciepły z daniami grillowanymi na miejscu

- grillowane zielone szparagi marynowane w cytrynie 

- filet z łososia z salsą kaparową

- marquezy cielęce z chutney’em figowym

- roślinne kiełbaski z salsą pomidorową

- ziemniaczki a'la gzik zapieczone z serem

- letnie warzywa w papilotach z bazylią 

- krewetki w papilotach z chorizo, ziemniakami, kukurydzą i ostrym olejem chili

Zimny bufet

- letnia sałata z grillowanymi morelami z lawendą, ogórkiem, groszkiem cukrowymi

i prażonymi migdałami

 - nasturcje, kwiaty ogórecznika i liście letnich sałat z ziołami, malinami i dresingiem cytrynowym

- kolorowe letnie pomidory, burrata z szalotką, kaparami, oliwą bazyliową

​- kremowy hummus z zatarem i prażoną cieciorką

- pasta z pieczonego bakłażana z natką pietruszki i granatem

- chrupiące arancini z mozzarellą i szafranem

- krewetki marynowane w tymianku i chilli z salsą z pomidora

- deska zagrodowych serów regionalnych

 

Dodatki

- domowy ketchup z moreli 

- salsa pomidorowa z letnimi ziołami i szalotką 

- salsa z ananasa z jalapeno oraz kolendrą

- oliwa infuzowana skórką cytrynową, rozmarynem i chili

- letnie kiszone warzywa

- kosz pieczywa rzemieślniczego

 

Desery

- panna cotta rumiankowa z plastrem miodu i polnymi kwiatami

- mini tarty cytrynowe z bezą włoską i kandyzowaną limonką

- ciasto czekoladowe z wanilią i wiśniami

Torty

Tort to nie tylko wyczekiwany przez wszystkich deser, ale przede wszystkim bardzo ważny element prawie każdego przyjęcia. Dla nas tort to nie tylko smaki i zapachy, ale też niezwykła dekoracja, która tworzy charakter wydarzenia. Kwiaty, owoce, małe dzieła sztuki z papieru i najlepsze cukiernicze rzemiosło – to wszystko łączy się w naszych tortach. Każdy z nich jest inny. Przedstawiamy kilka z kilkuset tortów, które przygotowaliśmy do tej pory. 

​-tort waniliowy z kremem śmietankowy, jeżynami i leśnymi owocami,

udekorowany ogrodowymi daliami i owocami

-tort czekoladowy z kremem z gorzkiej czekolady i rozmarynu, z wiśniami,

udekorowany gałązkami rozmarynu i figami

-tort waniliowy, z kremem jogurtowym z dodatkiem skórek cytrusów,

galaretką z czerwonych pomarańczy i prażonymi migdałami,

udekorowany letnimi kwiatami w kolorze białym, żółtym i pomarańczowym

-tort waniliowy, z kremem z orzechów laskowych, musem czekoladowy z praliną orzechową, udekorowany orzechami w karmelu i płatkami złota

*przykładowe menu pochodzi z wesela Arka i Agnieszki,

które odbyło się w siedlisku pod Warszawą